(+358) 2 572 830 softdiamond@softdiamond.fi

Soft Diamond -polyuretaani suojaa hankalat ja vaativat kohteet, joissa teräs, lujinkaan maalipinta tai kumi eivät kestä.

Polyuretaani on ratkaisu kulumiseen

Rakenteiden, laitteiden ja koneenosien liian nopea kuluminen aiheuttaa kustannuksia, joita ei kuitenkaan tarvitse hyväksyä luonnolliseksi osaksi teollista toimintaa. Soft Diamond -polyuretaani on ratkaisu kulumisesta aiheutuviin haasteisiin.

Soft Diamond -pinnoitus

Vanhoihin ratkaisuihin verrattuna Soft Diamond- pinnoituksen hankauksenkesto, sitkeys, iskunkesto, repimislujuus ja kuormankantokyky ovat ylivoimaisia. Pinnoite vähentää meluhaittoja ja suojaa korroosiolta.

Soft Diamondilla voidaan pinnoittaa kaikkia metalleja ja useita muita materiaaleja. Menetelmä on nopea ja taloudellinen. Sen avulla voidaan suojata monimutkaisetkin kappaleet vaikkapa suoraan kohteessa, rakenteita ja laitteita purkamatta.

Mitä polyuretaanit ovat?

Polyuretaanilaatuja on useita käyttötarkoituksesta riippuen. Niitä voidaan käyttää esimerkiksi tiivistämiseen, täyteaineiksi, eristämiseen, rakenneosiin, maaleihin ja liimoihin. Polyuretaanit voivat olla joustavaa tai jäykkää vaahtoa, muovailtavaa kumimaista muovia, termoplastista tai elastomeeria.

Vaikka PU-elastomeerit ovat etenkin mekaanisilta ominaisuuksiltaan ylivoimaisia muihin pinnoituksiin verrattuna, ne eivät sovellu yli 100° C:n jatkuviin käyttölämpötiloihin.

Elastomeerit kestävät vettä, kosteutta ja lähes 100° C:n lämpötiloja, mutta näiden yhdistelmä saattaa tuhota uretaanin. Myös tietyt kemikaalit vaurioittavat PU-elastomeereja.

PU-elastomeerit jaetaan yleensä kahteen ryhmään, polyeettereihin ja polyestereihin, jotka jakautuvat vielä MDI- ja TDI-ryhmiin. Näiden välinen koostumus määrää puolestaan PU-elastomeerin lopulliset ominaisuudet.